Follow me, i will follow u

SAHABAT SAHABAT KU

Wednesday, May 23, 2012

Hari terakhir lepak di Kota Kinabalu

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Sejahtera


Tiada apa-apa yang menarik cuma aku nak share entry ne time aku ngan kazen dan ehemm pegi lepak sama-sama disekitar Bandaraya Kota Kinabalu. Ok, siyes kami boring sebab tak da hala tuju, nak shoping pun takda duit, so yang dibeli pown takat minuman dan makanan je.

Owhh ya, hari ne last dah aku jalan-jalan di KK ne, nak balik Kampung Halaman, rindu sangat dengan rumah aku, gitar aku, bilik aku, kawan-kawan aku, family aku, awek aku HAHA aku takda awek la di kampung..!!! Siyes rindu sangat sudah ne, dah lama di perantauan (Cehh, padahal baru Enam bulan je tak balik ke Kampung)



Oleh kerana dah penat jalan-jalan kat dalam CP, Kami pun meneruskanlah perjalanan dan Kami lepak di sinsuran. . . HAHA, bagus lagi jalan di sana lagi syok, dapat jugak bercerita kedai kopi.


ok, macam macam benda kami cerita, dari bab soal nak kahwin, gosip, benda yang remeh temeh. bermanfaat dan lain-lain.




Merah putih biru yang mana pilihan anda?

Amaran: Merokok membahayakan kesihatan kerana boleh mengakibatkan anda terkena penyakit seperti susah nak berhenti merokok, Penyakita takda duit kerana beli rokok saja dan banyak lagi selain mengundang benda-benda yang tidak bermanfaat /berfaedah HAHA..!!!

p/s : Aku tak MEROKOK ya, Membahayakan KESIHATAN. (HAHA.. Ceh aku tak merokok kalau satu kali HAHA)



Entah berapa jam lepak di kedai tu, setakat minum je, HAHA, ala asalkan dapat cari port tempat duduk gitu sambil sembang-sembang. ok, lepas tu kami pun jalan lagi dan Yah, terjumpa pula orang main CHESS ditepi jalan. .

 Aku pun tengok lah permainan mereka tu dan aku pun bingung-bingung juga dengan setiap gerakan yang dilakukan. Aku pun pandai juga main tapi tak berapa lah. Mereka ne boleh jadi professional sudah ne. Mereka ne memang terkenal la ne kan dengan CHESS jalanan.

Ok boring. . . cuma dapat penat. . .  Malam tu, kami pi Funfair kalau tak silap aku di taman mesra, So kami pun pegi la sana dengan harapan dapat jumpa awek..  Yeah awek-awek sangat ramai tapi semua dah ada boyfren hehe. . . HAHAH. so aku pun men lah game yang bagi aku semua tipu terutamanya main timbak kasi jatuh itu pin, memang btul2 penipu, bengkong senapang dia tu haha...







Gambar yang sempat aku ambil di sekita FUnfair. .Aku malas mau ambil banyak-banyak HAHA. . janji ada gitu . .  Baru je nak main lama-lama kat dalam tu dah Hujan plak, so aku pun amik keputusan balik kerumah.

p/s : HAHA. .  Siyes ne first time aku masuk FunFair, bukan sebab aku orang kampung , kat tempat aku pun ada cuma aku malas time tu plus takda pengakutan  dan takda duit time tu HAHAH....





Terima kasih kerana sudi membaca

2 comments:

Fendy Ahmad Thahir said...

memangnya kalo masuk funfair itu selalu identik sama orang kampung.?

Prince Ri_AN said...

hehe sebab di kg takda funfair. . . hehehe. . .. ke kat kg ko ada funfair??

PING BUSUK RSS FEED